Historiek

Zoals vele andere erkende sociale secretariaten is Sodibe vzw voortgekomen uit een specifieke beroepsvereniging.

De tweede wereldoorlog bracht stilaan een einde aan de tijden waarin een “leerling-beenhouwer” het als een voorrecht beschouwde om bij een gevestigde werkgever zijn vak te mogen gaan leren. Die ommekeer zette langzaam maar zeker een ‘sociale papiermolen’ op gang, waarbij elke relatie werkgever - werknemer meer en meer aan wettelijke voorschriften onderworpen werd. Dat vereiste een gespecialiseerde aanpak door een erkend sociaal secretariaat.

De leiders van de Antwerpse Beenhouwersbond hebben in de jaren 1940 onmiddellijk die nood aangevoeld. Zo werd op 14 januari 1948 de Sociale Dienst van de Antwerpse Beenhouwersbond vzw opgericht. Het secretariaat werd erkend bij Ministerieel Besluit onder nummer 750. De werking – die reeds van voor 1936 bestond – kreeg op die manier een officieel karakter.

Ondertussen heeft Sodibe vzw een enorme evolutie en groei doorgemaakt. Sinds 1990 staat Sodibe voor: “Sociale Dienst voor het Bedrijfsleven”. Zo werd de dienstverlening van Sodibe uitgebreid. Werkgevers uit alle sectoren kunnen inmiddels bij Sodibe terecht.

Sodibe blijft de laatste jaren steeds verder uitbreiden. In het jaar 2005-2006 werd de bureauruimte uitgebreid, grondig vernieuwd en gemoderniseerd. In 2014 verdubbelde de kantoorruimte opnieuw, dankzij de ingebruikname van een nieuwe moderne bovenverdieping.

Alle Sodibe-werknemers werken in een aangename, moderne werkomgeving. Op die manier garanderen wij onze klanten, ook in de toekomst, een vlekkeloze en klantvriendelijke personeelsadministratie en dienstverlening.