PC 302: Heropfrissing doelgroepvermindering GKS vaste werknemers

De doelgroepvermindering voor vaste werknemers in de horeca is een RSZ-korting die werkgevers tot wel €800 per kwartaal per werknemer kan opleveren. Toch merken we dat de toepassing ervan soms fout loopt door onvolledige aanwezigheidsregistratie of onduidelijkheid over de voorwaarden.
Daarom frissen we graag de toelatingsvoorwaarden voor deze maatregel opnieuw op.

Wat houdt de doelgroepvermindering in?

Werkgevers die gemiddeld maximaal 49 werknemers tewerkstellen en die gebruik maken van een geregistreerd kassasysteem (GKS) kunnen een RSZ-korting toepassen op maximaal 5 voltijdse vaste werknemers. De korting bedraagt:

  • €500/kwartaal per voltijdse werknemer
  • €800/kwartaal voor voltijdse werknemers jonger dan 26 jaar


Deze korting is onbeperkt in de tijd, zolang aan de voorwaarden wordt voldaan.

Wat zijn de toelatingsvoorwaarden?

Om deze vermindering correct toe te passen, moet u aan twee voorwaarden voldoen:

Gebruik van een geregistreerd kassasysteem (GKS)

U moet gedurende het volledige kwartaal een GKS gebruiken in elke vestiging waar een horeca-activiteit plaatsvindt.

Dagelijkse aanwezigheidsregistratie

Alle werknemers die actief zijn in een vestiging met GKS moeten dagelijks in- en uitklokken via het kassasysteem of een erkend alternatief (ASA). Let op:

  • Dit geldt ook voor werknemers die niet ressorteren onder het paritair comité van de horeca
  • Flexi-jobbers en extra’s die in Dimona per dag worden aangegeven met vermelding van begin- en einduur zijn vrijgesteld van deze registratie


Een onvolledige registratie kan leiden tot verlies van de RSZ-korting en terugvordering van eerder toegekende verminderingen.

Maakt u gebruik van een tijdsregistratiesysteem? Laat ons dan weten welk systeem u gebruikt. Zo kunnen wij uw dossier nog beter opvolgen en u correct adviseren bij de toepassing van de doelgroepvermindering.

Vragen?

Uw dossierbeheerder staat steeds klaar om u te begeleiden bij de correcte toepassing van deze maatregel.

Meer info?

RSZ- administratieve instructies

Terug naar overzicht