Nieuws

Contacteer ons

Hoe kan Sodibe uw onderneming helpen?

Mail uw vraag

Sectoraal nieuws

Terug naar overzicht

PC124: Bouwvakantie 2021

Zoals elk jaar heeft de bouwsector zijn kalender met jaarlijkse vakanties, rustdagen en vervangingsdagen voor feestdagen vastgelegd.

Compensatierustdagen

De sector legt 12 vaste en verplichte inhaalrustdagen vast. In bijlage vindt u de data voor 2021. Op deze dagen mogen de arbeiders niet werken.

Vervangende feestdagen

Volgens een beslissing van het paritair comité werd vastgelegd dat de feestdag van zaterdag 1 mei 2021, moet vervangen worden door vrijdag 14 mei 2021. De feestdag van zaterdag 25 december 2021 moet vervangen worden door maandag 27 december 2021.

Bouwverlof

De vaststelling van de data voor jaarlijkse vakantie 2021 dient op ondernemingsvlak te gebeuren. Hiervoor kunnen de regionale aanbevelingen van de Confederatie Bouw gevolgd worden. Voor de provincie Antwerpen wordt een collectieve sluiting van 12 juli 2021 tot en met 30 juli 2021 aanbevolen. De werkgever moet de data van jaarlijkse vakantie bij het arbeidsreglement voegen. Elke werknemer moet hiervan een kopie ontvangen.  

Indien de vakantieperiode afwijkt van de aanbevolen periode van uw regio, moet u een afschrift van de melding in het arbeidsreglement overmaken aan het Toezicht op de Sociale Wetten.

Klik hier voor een overzicht van de bouwvakanties en rustdagen voor 2021.

Terug naar overzicht