Nieuws

Contacteer ons

Hoe kan Sodibe uw onderneming helpen?

Mail uw vraag

Sectoraal nieuws

Terug naar overzicht

PC 124: Bouwvakantie 2019

Zoals elk jaar heeft de bouwsector zijn kalender met jaarlijkse vakanties, rustdagen en vervangingsdagen voor feestdagen vastgelegd.

Compensatierustdagen

De sector legt 12 vaste en verplichte inhaalrustdagen vast. In bijlage vindt u de data voor 2019. Op deze dagen mogen de arbeiders niet werken.

Vervangende feestdag

In 2019 valt 21 juli op een zondag. Deze feestdag moet vervangen worden door een werkdag. Indien er geen akkoord bereikt wordt in de onderneming omtrent de vervanging van deze feestdag, wordt de feestdag vervangen door maandag 22 juli 2019.

Bouwverlof

De vaststelling van de data voor jaarlijkse vakantie 2019 dient op ondernemingsvlak te gebeuren. Hiervoor kunnen de regionale aanbevelingen van de Confederatie Bouw gevolgd worden. Voor de provincie Antwerpen wordt een collectieve sluiting van 15 juli 2019 tot en met 2 augustus 2019 aanbevolen. De werkgever moet de data van jaarlijkse vakantie bij het arbeidsreglement voegen. Elke werknemer moet hiervan een kopie ontvangen.  

Indien de vakantieperiode afwijkt van de aanbevolen periode van uw regio, moet u een afschrift van de melding in het arbeidsreglement overmaken aan het Toezicht op de Sociale Wetten.

Klik hier voor een overzicht van de bouwvakanties en rustdagen voor 2019.

Terug naar overzicht