Nieuws

Contacteer ons

Hoe kan Sodibe uw onderneming helpen?

Mail uw vraag

Sectoraal nieuws

Terug naar overzicht

PC 302: Afwijking deeltijdse arbeid

Het wettelijke principe voorziet dat de minimale wekelijkse arbeidsduur 1/3 van de wekelijkse arbeidsduur van toepassing in de sector bedraagt. Indien de wekelijkse arbeidsduur 38 uur per week bedraagt, dan bedraagt de minimale wekelijkse arbeidsduur 13 uur per week. Tevens mag de duur van elke werkperiode niet korter zijn dan 3 uur.

Tot op heden voorzag de horecasector een sectorale afwijking op dit wettelijk principe. Hierdoor bedraagt de minimale wekelijkse arbeidsduur minstens 10 uur per week en 2 uur per werkperiode.

Een recente CAO voorziet vanaf 1 januari 2018 enkele nieuwigheden in deze regelgeving.

Vanaf 1 januari 2018 zal ook in de horecasector de minimale wekelijkse arbeidsduur 13 uur bedragen.

Indien u als werkgever de vroegere afwijking wenst blijven toe passen, moet u dit op gemotiveerde wijze aan het Paritair Comité melden. De melding moet gebeuren met volgend modeldocument. U kan dit document invullen en rechtstreeks versturen of u kan dit document invullen en aan uw dossierbeheerder bezorgen. Hij/zij doet hier dan verder het nodige voor.

Deze wijzigingen gelden zowel voor arbeiders als bedienden die reeds bij u zijn tewerkgesteld, als voor nieuwe aanwervingen.

Terug naar overzicht