Nieuws

Contacteer ons

Hoe kan Sodibe uw onderneming helpen?

Mail uw vraag

Sectoraal nieuws

Terug naar overzicht

PC 124: Bouwvakantie 2023

Zoals elk jaar heeft de bouwsector zijn kalender met jaarlijkse vakanties, rustdagen en vervangingsdagen voor feestdagen vastgelegd.

Compensatierustdagen

De sector legt 12 vaste en verplichte inhaalrustdagen vast. In bijlage vindt u de data voor 2023. Op deze dagen mogen de arbeiders niet werken.

Vervangende feestdagen

Volgens een beslissing van het paritair comité werd vastgelegd dat de feestdag van zondag 1 januari 2023, moet vervangen worden door maandag 2 januari 2023. De feestdag van zaterdag 11 november 2023 moet vervangen worden door maandag 13 november 2023. 

Bouwverlof

De vaststelling van de data voor jaarlijkse vakantie 2023 dient op ondernemingsvlak te gebeuren. Hiervoor kunnen de regionale aanbevelingen van de Confederatie Bouw gevolgd worden. Voor de provincie Antwerpen wordt een collectieve sluiting van 10 juli 2023 tot en met 28 juli 2023 aanbevolen. De werkgever moet de data van jaarlijkse vakantie bij het arbeidsreglement voegen. Elke werknemer moet hiervan een kopie ontvangen.  

Indien de vakantieperiode afwijkt van de aanbevolen periode van uw regio, moet u een afschrift van de melding in het arbeidsreglement overmaken aan het Toezicht op de Sociale Wetten.

Klik hier voor een overzicht van de bouwvakanties en rustdagen voor 2023.

Terug naar overzicht