Nieuws

Contacteer ons

Hoe kan Sodibe uw onderneming helpen?

Mail uw vraag

Sectoraal nieuws

Terug naar overzicht

PC 124: Bouwvakantie 2020

Zoals elk jaar heeft de bouwsector zijn kalender met jaarlijkse vakanties, rustdagen en vervangingsdagen voor feestdagen vastgelegd.

Compensatierustdagen

De sector legt 12 vaste en verplichte inhaalrustdagen vast. In bijlage vindt u de data voor 2020. Op deze dagen mogen de arbeiders niet werken.

Vervangende feestdag

In 2020 valt 15 augustus op een zaterdag en 1 november op een zondag. Deze feestdagen moeten vervangen worden door een werkdag. Indien er geen akkoord bereikt wordt in de onderneming omtrent de vervanging van deze feestdag, wordt de feestdag van 15 augustus vervangen door maandag 17 augustus 2020 en de feestdag van 1 november vervangen door maandag 2 november 2020.

Bouwverlof

De vaststelling van de data voor jaarlijkse vakantie 2020 dient op ondernemingsvlak te gebeuren. Hiervoor kunnen de regionale aanbevelingen van de Confederatie Bouw gevolgd worden. Voor de provincie Antwerpen wordt een collectieve sluiting van 13 juli 2020 tot en met 31 juli 2020 aanbevolen. De werkgever moet de data van jaarlijkse vakantie bij het arbeidsreglement voegen. Elke werknemer moet hiervan een kopie ontvangen.  

Indien de vakantieperiode afwijkt van de aanbevolen periode van uw regio, moet u een afschrift van de melding in het arbeidsreglement overmaken aan het Toezicht op de Sociale Wetten.

Klik hier voor een overzicht van de bouwvakanties en rustdagen voor 2020.

Terug naar overzicht